Lemming: popis, životní styl. Kde žije lemming ve volné přírodě?

Anonim

Rodina hlodavců má mnoho různých druhů a malé zvíře, jehož jméno je lemming, je na tomto velkém seznamu. Tam, kde tento roztomilý tvor žije, co se živí, jak se množí, se můžete dozvědět o tom všem z tohoto článku. Malé hlodavce se podobají voleji a křečkům ve vzhledu a životním stylu. Tělo zvířete je zabaleno do barevné kožešiny, díky čemuž obdržel druhé jméno - polární paličku.

Lemming: popis

Než budeme hovořit o životním stylu zvířete zvaného lemming, kde zvíře žije a co jí, zvažte, jak vypadá pestrý hlodavec. Na Zemi je asi 20 druhů těchto chlupatých tvorů. Všechny z nich jsou si velmi podobné, pokud neberete v úvahu menší druhové rozdíly.

Image

Tělo paličky je malé, ale zároveň husté, jeho délka je asi 15 cm, ocas je malý (2 cm), tlapky jsou krátké, uši jsou téměř neviditelné, jsou skryty v srsti. Srst je žlutohnědá, na zadní straně je mnohem tmavší a může být pestrá nebo šedohnědá.

Chtěl bych se zmínit o lemování kopytníků, na rozdíl od jiných druhů se drápy na předních končetinách v zimním období zvětšují. Díky takovým „kopytám“ dostane zvíře jídlo hrabáním sněhu.

Kde žije lemming?

Toto nadýchané dítě může mít kořen kdekoli je vegetace. Takže otázky, kde žije lemming, v jaké zóně žije ve volné přírodě, mohou být zodpovězeny jedním slovem - všude. Ačkoli tam jsou samozřejmě místa, kde tento vytrvalý a nenáročný hlodavec nemůže žít. Všechny druhy lememů jsou přizpůsobeny drsným polárním podmínkám.

Zóna jeho trvalého stanoviště spadá na území tundry Eurasie a Severní Ameriky. Ostrovy Severního ledového oceánu jsou také roztomilé hlodavce, poctěné jeho přítomností. Zaznamenala se také místa, kde žijí lichokopytníci na pobřežní oblasti Arktidy od Bílého moře po Beringovo moře. Toto zvíře je považováno za domorodého obyvatele nové země, nových sibiřských ostrovů, severní země a ostrovů Wrangel. Teď už víš, kde žije lemming.

Způsob života

Polární můry ovlivňují vegetaci tundry a vytvářejí zvláštní mikroreliéf. Proč se to děje, můžete se dozvědět o tom, kde žije lemming, kde a jak uspořádá svůj domov.

Tito hlodavci žijí v nory, které se kopají. Rezidence lemmings je podobná dungeonu se spoustou klikatých průchodů, proto, v oblastech kde je mnoho takových zvířat, reliéf půdy se mění. V nory, tyto Fuzzies vybavit jejich hnízda. V teplém období pod zemí av zimním mrazu - těsně pod sněhovou pokrývkou.

Image

Když je počasí teplé a slunce svítí, pestro může být často vidět běh mezi hrboly nebo sedí u jejich nory. Divadlo je velmi zábavné! Zvíře vypadá směšně, zatímco sedí na baculatém zádech, zatímco lemming rychle vlní své přední tlapky a výkřiky a snaží se takovými činy odradit případné nepřátele.

Při hledání potravy pestri často jdou velké vzdálenosti, pohybující se jeden po druhém. Pokud pozorujete takovou migraci ze strany, zdá se, že se pohybuje celé hejno. To vše díky tomu, že příliš mnoho hlodavců se pohybuje jedním směrem. Cestování, lemmings jsou schopni plavat přes nádrže, plavci jsou vynikající. Také se bez obav kříží bez jakýchkoliv lokalit, se kterými se setkávají na cestě. I když na silnici spousta zvířat umírá z různých důvodů.

Průměrná délka života polárního motley je dva roky.

Co jíst lemmings?

Strava chlupatého zvířete závisí na tom, kde žije lemming. Základem krmiva jsou travnaté rostliny nebo spíše jejich měkké části. Oblíbená pochoutka - bavlněná tráva a ostřice. Kromě toho, lemmings rád jíst mladé výhonky a listy vrby a břízy, mech, borůvky, moruše a další bobule.

Image

Pied drůbeží potraviny vyžaduje hodně, i přes jejich malou velikost. Během dne jí lemming sní množství jídla, které zdvojnásobuje jeho vlastní váhu. Pokud počítáte celý rok, dostanete asi 50 kg jídla.

Chov

Mužské lemming není homebody, nikdy nežije v hnízdě, neustále putuje při hledání potravy. Samice je ekonomičtější, ve věku dvou měsíců je již schopná spřátelit se, přináší 6 vrhů ročně, z nichž každá obsahuje 5-6 dětí.

Image

Mláďata se rodí bezmocná a slepá, oči otevřené za 10-13 dní. Po 12-15 dnech, roztomilé děti se dostanou z hnízda a žijí zcela nezávisle.

Lemmings produkuje mláďata i v zimě. Takové rychlé doplnění řady škůdců způsobuje poškození rostlinného světa. Příroda, která předvídala tento rys hlodavců, omezila obzvláště rychlou reprodukci jednou za několik let.

Zajímavé články

Co je předmětem filozofie a jejích funkcí

Nejdražší detektor kovů: přehled nejlepších modelů, vlastností, recenzí

Alois Branch: Filmografie a biografie

Jaderná hrozba: proč se strach, škodlivé faktory