Asijské lev: popis, foto

Anonim

Mnoho, před mnoha staletími, asijský lev (to je také nazýváno Indem) žil na obrovském území - od severovýchodní Indie k moderní Itálii, také jak v Íránu, na Arabském poloostrově, v severních oblastech Afriky, Řecko. Právě tato zvířata bojovala s gladiátory v arénách římských amfiteátrů. Lov lovců byl považován za velmi prestižní záležitost, byť nebezpečnou. Ale přišel další čas. Lidé se vyzbrojili pokročilejšími zbraněmi a lvi je přestali zajímat.

Image

Kde je teď asijský lev?

V současné době je tato divoká šelma vidět pouze v jednom koutě zeměkoule (v přirozeném prostředí, nepočítá se zoologické zahrady). Asijský lev žije v Indii, ve státě Gudžarát. Rezervační oblast je malá - pouze 1400 km2.

V roce 2011 bylo na tomto území čtyřicet jedenáct osob. To je o padesát dva lvi více než v roce 2005, což je dobrá zpráva.

Image

Vzhled dravce

Velmi hrozné zvíře - asijský lev. Jeho popis neznamená sílu a sílu, která je v něm skrytá. To je opravdu mocné a krásné zvíře. Zajímavé je, že asijský lev je o něco méně africký. Liší se a hřívy. V "Afričanech" je to nádhernější. Hmotnost samců dosahuje sto šedesát sto sto devadesát kilogramů. Samice jsou o něco menší, jejich tělesná hmotnost zpravidla nepřekračuje sto dvacet kilogramů.

Image

Ale růst v kohoutku dosahuje sto pět centimetrů. Představte si pouze: délka těla se pohybuje od 2, 2 do 2, 4 metru. Maximální hodnota je 2, 92 metru. Barva se pohybuje od hnědočervené po šedý písek. Asijský lev (fotografie jsou uvedeny v článku) je, jak vidíme, velmi velkým a silným zvířetem.

Chování asijských lvů

Asijský lev je společenské zvíře. Predátoři žijí v rodinných skupinách zvaných prides. Asijská hejna jsou však malá. Důvodem je skutečnost, že v Asii je těžba mnohem menší. To znamená, že pouze dvě lvice mohou lovit kopytníky a ne šest. Samci chrání pouze území a reprodukují rod. To jsou jejich povinnosti. Jídlo dostávají jen lvice. Takže samci jsou docela dobře usazeni.

Image

Asijské prides se skládají z 8-12 zvířat a v Africe může být až třicet koček (to jsou samice, samci a mláďata). Ve skupině nesmí být více než dva muži, většinou jsou to bratři. Jeden z nich vždy dominuje, a to jak v boji s nepřítelem, tak při výběru ženy. Pýcha je založena na ženských jedincích, kteří jsou příbuzní a nejzajímavější, přátelští. Skupina udržuje svou existenci několik let.

Pride žije v určité oblasti, kterou zajišťuje. Jeho velikost závisí na počtu těžby, velikosti skupiny a může pokrýt až čtyři sta kilometrů čtverečních.

Muži, kteří dosáhli věku dva nebo tři roky, opustí rodinu. Buď zůstanou sami, nebo se sjednotí se svými vrstevníky a potulují se pýchou, čekají na okamžik, kdy vůdce oslabí, pak zajmou skupinu a drží ji několik let. Několik mužů je snazší chránit svou pýchu než jeden lev.

Image

Zde vládnou jejich vlastní, často kruté zákony … Když se chopil skupiny, muž nejprve zničí lvíčata. Lvice obvykle nemohou situaci ovlivnit. Pouze mladí lidé starší než jeden rok mají šanci přežít. Samice po smrti potomků se po několika týdnech uklidní a potom vede vedoucího nové mláďata. Toto chování lvů jim dává možnost získat si vlastní potomky. Vzhledem k tomu, že se vůdci mění každé tři až čtyři roky, pak nechávají ostatní telata žít, prostě by neměli čas na to, aby si vzali vlastní.

Počet asijských lvů

Jak již bylo zmíněno, Asijský lev se rozprostírá na území Eurasie, v severovýchodní Indii, v lesích Gyr. Po masovém vyhlazování v 19. století. jejich počet výrazně poklesl, v roce 1884, půvabné krásy byly nalezeny pouze na západě Hindustanu. Po 14 letech vyhlásil Nawab Junagadh svou stráž.

Ale i dnes, přes všechny pokusy o ochranu tohoto druhu, je populace asijského lva velmi nízká, což způsobuje přirozený poplach. Na konci dvacátého století dokonce otevřel speciální program pro chov zvířat v lesích Severní Ameriky. Důležitým faktorem je také zachování čistoty (genetické) tohoto druhu. To znamená, že je nemožné překonat asijské a africké bratry jako asijského lva v přírodě, a tak je méně časté. Může se jednoduše "ztratit" mezi obyvateli africké savany.

Gyrsky Reserve

V Gyrsky Zapovednik, úspěch byl dosažený ve zvyšování množství lvů. Vedení státu, ve kterém se nachází rezerva, neplánuje převést jedno zvíře na zvěřince jiných států. Vzhledem k tomu, že toto zvíře je jedinečné, rezerva má různá privilegia. A pokud se lvi stanou běžnými na jiných místech, situace se může radikálně změnit.

Image

Zejména můžete zůstat bez státní podpory. V každém případě se však počet lvů postupně zvyšuje, a proto určitě přijde čas, kdy některé z nich opustí území chráněné zóny a přestěhují se na nová území.

Africké lvi

V Africe žili lvi až do počátku dvacátého století. Když safari evropských hostů vstoupil do módy, bylo bezmyšlenkovité vyhlazení mnoha zvířat. Obecně platí, že snížení počtu druhů došlo mnohem dříve, v době výskytu střelných zbraní.

Obecně platí, že nejpříznivějším stanovištěm lvů je savana, jejíž krajina je otevřená a dokonale viditelná, což znamená, že je vhodná pro lov. Tyto země jsou bohaté na zavlažování a těžbu. Lvi se však mohou přizpůsobit všem podmínkám. Nedostatek jídla a jídla nepovede k zániku. Až do doby jejich úplného zničení, zvířata tiše žila v polopouštích, v podhůří a na horkém pobřeží.

Potravinové predátory

Asijský lev obvykle spočívá ve stínu během dne a v noci loví Kořistem pro něj jsou zebry, antilopy, bradavice. Devadesát procent všech potravin vyrábí lvice. Samci jsou větší a proto nemají štěstí v lovu, ale začínají jíst první, odjíždějí samice a telata. Lvice z jedné hrdosti loví společně a jednají velmi harmonicky.

Image

Ne všechny útoky jsou úspěšné a přece jen v den, kdy žena potřebuje až pět kilogramů masa, muž potřebuje sedm. Lvi nemohou jíst tři dny. Když ale dostanou jídlo, mohou jíst najednou až třicet kilogramů. Během jídla nebo po něm musí zvířata uhasit žízeň.

Když přijde období sucha, většina kopytníků jde hledat vodu a dravci začínají lovit malá zvířata, krokodýly a dokonce i hady. Jsou schopni jíst a mrštit. Systém jejich jídla je takový, že nejsilnější jí. V období sucha bojují členové stejné pýchy za každou kost.

Bestial řev

Lví řev je snad nejhrozivější a nejstrašnější ze všech zvuků divokých zvířat. To může být slyšet na dlouhé vzdálenosti (až devět kilometrů). Obvykle při západu slunce lvi oznamují svým řevem celý okres, jako by říkali, že území je obsazené.

Chov potomků

Chov v lvech se vyskytuje v určitých obdobích roku, obvykle v období dešťů. Těhotenství ženy trvá 110 dní. Před narozením dětí odchází z rodiny do houštiny. Obvykle se rodí maximálně čtyři děti.

Image

Lví mláďata se rodí slepá, vážící dva kilogramy. Už za šest týdnů pobíhají kolem doupěte. Během tohoto období žena zvláště silně chrání své děti. Opatrně mění každých pár dní úkryt, táhne a proklíná za sebou. Později se samice s telatami vrací ke své pýchě. Lvice se živí mlékem nejen pro své děti, ale i pro cizince.

Jsou obecně velmi dobří a starají se o své potomky. Ve věku čtrnácti týdnů chodí mláďata a jejich matky na lov. Zatím pozorují proces pouze z vnějšku. Mohou však už dostávat vlastní jídlo ročně. Nicméně, oni jsou více nezávislí šestnácti měsíci. Mladí lvi opouštějí rodinu za tři nebo čtyři roky, ženy zpravidla zůstávají v hrdosti.

Kolik lvů žije?

Kupodivu, ale lvice žijí více mužů, možná je to kvůli tomu, že jsou chráněny hrdostí. Lvi, kteří ztratili svou sílu, opouštějí rodinu a žijí svůj život sami za velmi příznivých podmínek. Průměrná délka života lvice je patnáct nebo šestnáct roků a muži zřídka žijí dvanácti.

Image

Místo následného slova

Asijský lev je v současné době distribuován v Eurasii pouze v rámci rezervací a zoologických zahrad. Tito hezcí muži jsou pod ochranou, díky čemuž se jim podařilo dosáhnout malého zvýšení jejich počtu, i když byli v zajetí. Tady je bezbranný - asijský lev. Červená kniha Ruska obsahuje seznamy ohrožených, téměř vyhynulých zvířat. Je politováníhodné, ale zástupci kočkovité šelmy, kteří byli i přes impozantní vzhled před mužem neozbrojeni, dostali se do nich.

Zajímavé články

Co je předmětem filozofie a jejích funkcí

Nejdražší detektor kovů: přehled nejlepších modelů, vlastností, recenzí

Alois Branch: Filmografie a biografie

Jaderná hrozba: proč se strach, škodlivé faktory