Little Tit hnědohlavý: popis a chov

Anonim

Malý Tit hnědovlasý - pták z rodiny bluegrass. V Rusku, to je také známé pod jménem “baculaté” protože způsobu silně chmýří peří v extrémně chladném počasí. Obývá jehličnaté lesy Asie a Evropy. Na rozdíl od jiných druhů prsa, raději se usadí na vzdálených místech, ale často ukazuje zvědavost vůči člověku.

Malý Tit hnědovlasý: popis vzhledu

Pták má malé husté tělo, až 14 cm dlouhé as hmotností 9-14 g, krátký krk a opeření šedavě hnědé barvy. Vrchol poměrně velké hlavy a zadní části hlavy je matný černý odstín. Většina zad, střední a malá křídla, ramena, nadhvoste a bedra mají hnědavě šedou barvu. Líce bílé a šedé. Po stranách krku je okrový odstín. Na přední straně hrdla je tzv. Dickey - velká černá skvrna. Účet má tmavě hnědou barvu. Dno ptáka je špinavé bílé s mírným okrovým odstínem na bocích, nohy a tlapky jsou tmavě šedé.

Image

Vrba vrbová v polních podmínkách může být snadno zaměněna s černou tečkou. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že prášek má spíše matný než lesklý černý uzávěr a na sekundárních křídlech má šedavý podélný proužek. Nejvýraznějším rysem těchto ptáků je jejich zpěv.

Stanoviště

Hnědá chickadee se nachází v lesních zónách Eurasie, počínaje východem Velké Británie a centrálními oblastmi Francie a končící pobřežím Tichého oceánu a japonských ostrovů. Na severu žije v oblastech dřevnaté vegetace, skandinávské a finské lesní tundry. Na jihu se nachází v stepích.

Tito vrbové mají sklon žít v rovinách jehličnatých, hornatých a smíšených lesů, ve kterých roste borovice, modřín, smrk a nivy řek a mokřadů. Na Sibiři se usadí v tmavé jehličnaté tajze s rašeliništěmi, vrby a jelšími křovinami.

Image

V Evropě většinou žije mezi keřovými porosty lužních lesů, lesními hranami a háji. V hornaté oblasti se nachází v nadmořské výšce 2000 m až 2745 m, například na Tien Shan. Mimo období rozmnožování má pták tendenci stoupat mnohem výš. Například v Tibetu byl prášek pozorován v nadmořské výšce 3960 metrů.

Způsob života

Ptáci tohoto druhu hnízdí v dubnu a květnu. Jsou převážně sedavé v dutinách, které jsou umístěny v pařezech a mrtvých stromech v malé vzdálenosti od země. Tito malíři mají hnědou hlavu, podobně jako dateli, kteří upřednostňují vyhloubení svého obydlí v zkaženém chátrajícím dřevu. Hloubka dutiny je asi 20 cm a průměr je 6-8 cm.

Ptáci se zabývají uspořádáním hnízda ve dvojicích, které najdou na podzim. Muži v prvním roce života hledají ženy na nejbližším území (ne více než pět kilometrů). Pokud tak neučiní, odletí do vzdálených oblastí lesa.

Image

Trvá to v průměru jeden až dva týdny, než se v hnízdě vytvoří hnízdo. K tomu ptáci používají větve, kůru stromů, kůru, vlnu a peří. Hnízda švestek se liší od obydlí jiných druhů gaichex v tom oni nenesou mech do jejich domova. Tit - titan hnědohnědý - miluje, aby se kašny s rostlinnými semeny, ale nejčastěji zapomíná na umístění pokladu.

Jídlo

Prášek jí různé malé bezobratlé a larvy. Tímto způsobem, kuřata přinášejí obrovský přínos pro lesní ekosystém, protože regulují počet hmyzu. Kromě toho se živí plody a semena rostlin.

V létě je strava mladých sýrů rozdělena rovnoměrně mezi potraviny živočišného a rostlinného původu. V zimě se živí hlavně semeny jalovce, borovice a smrku. Kuřata jsou krmena pavouky, housenkami motýlů s přídavkem krmiva pro rostliny. Dospělí chubs jíst žížaly, včely, weevils, mouchy, komáry, mravenci, klíšťata, a dokonce i šneci.

Image

Z rostlinných potravin v jejich stravě zahrnuje takové obiloviny jako pšenice, kukuřice, ovsa a ječmene. Z bobulí upřednostňuje drapáky brusinky, popel, brusinky, borůvky a skalník. Krmítka pro ptáky navštěvují mimořádně vzácně.

Chov

Tato sezóna se shoduje s dobou uspořádání hnízda. Dummy najdou kamaráda v prvním roce života a zůstanou spolu, dokud jeden z nich nezemře. Průměrná délka života hnědonosého gaichka není delší než devět let.

Stvoření mužů je doprovázeno písněmi a třepáním křídel. Před pářením, oni demonstrativně nabídnou ženy jídlo. Před začátkem pokládky se ptáci vrátí do uspořádání hnízda. Na začátku vylíhnutí jsou vejce pokryta stelivem. Pokládka se obvykle skládá z 5-9 bílých vajec s červenohnědými skvrnami. Líhnutí pokračuje po celý půlměsíc. V této době samec vyrábí potravu pro matku a chrání hnízdo. Někdy samička na chvíli letí z obydlí a živí se sama.

Kuřata se asynchronně vylíhnou dva až tři dny. Nejprve jsou pokryty vzácným hnědošedým chmýřím, dutina zobáku má hnědavě žlutý odstín. Samice a samci krmí mladé spolu. V průměru přinášejí kořist 250-300 krát denně. V noci a v chladných dnech titleta, hnědovlasá koza, sedí neoddělitelně v dutině a zahřívá své potomky. Mláďata začínají létat postupně po 17–20 dnech po narození, ale stále zůstávají závislá na svých rodičích, protože nejsou schopna samostatně získat potravu. V polovině července klečí čeledi ptáků do brodivých hejn, ve kterých se vedle prsa nacházejí piky, koruny a nuthatche.

Zpěv

Vokální repertoár hnědé hlavy nemá takovou různorodost jako například černohlavý. Dva druhy písní jsou klasifikované: demonstrativní (použitý přitahovat pár) a územní (označovat hnízdiště). První typ sestává z řady měřených, měkkých zvukových píšťalek "tyi … tyi …" nebo "tyi … tyi …". Willow tit (foto viz níže) provádí tuto píseň ve stejné výšce nebo příležitostně zvyšuje tón. Chubby zpívají po celý rok, ale nejčastěji se vyskytují na jaře av druhé polovině léta.

Image

Územní píšťalka je mnohem tišší ve srovnání s demonstrativním a podobá se bublajícímu vrtáku s přerušovaným pískáním. To je více často vykonávané muži než ženy. Mnozí pozorovatelé ptáků také zpívají „mumlání“ písně. Mezi často se vyskytující hovory patří typický pro rodinu ticas "chi-qi", po kterém můžete téměř vždy slyšet chrastící a drsnější "jee … jee …".

Zajímavé články

Jak napsat motivační esej?

Generál Ermolov: památka v Orelu. Historie a modernost

Car Ivan pátý Alekseevich: životopis, činnost a zajímavá fakta

Nejsilnější pes na světě - kdo je?