Ptáci Primorsky Krai: popis

Anonim

Jedním z nejunikátnějších regionů Ruska je Primorsky Krai. Vyznačuje se zvláštní rozmanitostí krajiny a úžasnou přírodou. V této oblasti naleznete kamenité a zalesněné svahy, skalnaté štíty, klidné řeky a bouřlivé horské řeky s vodopády, lagunovými jezery. Tato země je bohatá na různé druhy rostlin a živočichů. Dnes chceme mluvit o úžasných obyvatelích Primorsky Krai - ptáků. Jména, fotografie a zajímavé informace o představitelích avifauny - to vše na vás čeká níže!

Zimování ptáků

Takzvaní ptáci, kteří žijí v jejich rodné zemi po celý rok. Zimování ptáků všemi prostředky by mělo být schopno dostat jídlo pro sebe ve sněhu. Nabízíme setkání se zimovištěmi žijícími v Primorsky Krai.

Vrabec

Jeden z nejpopulárnějších ptáků, který žije s mužem vedle. Patří do rodiny kolemjdoucích. Vrabec je snadno rozpoznatelný svým vzhledem a zvláštními tweety. Horní část ptačího peří je zbarvená hnědohnědá, sypaná černým peřím. Hlava, tváře a břicho mají světle šedý odstín. Ocas vrabců je malý. Spíše silný a silný zobák.

Image

Tělo vrabce je v průměru asi 16 cm, jeho hmotnost se pohybuje v rozmezí od 25 do 35 g, rozpětí křídel dosahuje 27 cm a je snadné rozlišit samce vrabce od samice o černou skvrnu, která pokrývá bradu, krk a prsa (horní část). Hlava muže je tmavě šedá. Samice je menší vrabec, hrdlo a hlava jsou šedé, nad očima jsou světle žluté pruhy, téměř nepostřehnutelné.

Bullfinch

Ptáci patří do čeledi pěnkavovitých, k ptákům rodu bullfinches (na fotografii). V Primorsky Krai má pták široké rozšíření. Bullfinches jsou malé ptáky, pokud jde o velikost - jsou o něco větší než vrabec. V průměru 30-35 gramů váží, mají hustou ústavu. Délka těla je 18 cm, křídla v rozpětí - až 30 cm Pro tento rod ptáků v barvení jedinců je charakteristický pohlavní dimorfismus. Nejzajímavější částí tohoto ptáka je prsa, u samiček růžovošedá, samci vypadají mnohem jasněji: prsa jsou karmínově červená. Tento charakteristický rys rozlišuje bullfinches od jiných ptáků. V opačném případě je zbarvení peří samice a samce téměř identické: hlava bullfinch je natřena černě stejným způsobem, jako kdyby na ni byla nasazena černá čepice, pak se hladce promění na malou skvrnu černé na bradě. Zadní strana ptáků má modravě šedou barvu, křídla jsou velmi jasná, jsou to originální kombinace černobílých barev, které se střídají s pruhy. Peří pod a nad ocasem jsou bílé barvy. Bullfinchův zobák je silný, široký, černý.

Image

Kříž

Můžete se setkat na území Primorsky Krai a ptačího kříže. Je považován za jedinečný pro následující charakteristiky:

  • zobák;
  • "Vánoční mláďata";
  • nezničitelnost po životě.

Ptáci patří do skupiny kolemjdoucích. Mají malou velikost (až 20 cm), mají hustou konstituci, krátký vidlicový ocas, velkou hlavu a zobák kříže. Prsa samců je zbarvena zářivě červeno-malinovou barvou, u samic zelenošedá. Ocasy a křídla vrcholu mají hnědavě šedé odstíny. Překvapivé je, že kříženci mláďat jejich mláďat v nejchladnějším období roku - v zimě, často kolem Vánoc. To je důvod, proč se děti nazývají "vánoční mláďata". Mimochodem, tento pták nemá žádné nepřátele v přírodě. Vzhledem k tomu, že semena šišek z jedlí jsou hlavním krmivem pro ptáky, „se během života sebe samých“ obejdou, stanou se hořkými a bez chuti pro dravce.

Image

Kromě výše uvedených ptáků žijí tyto zimující ptáci v Primorském Krai:

  • vosky;
  • titmouses;
  • datle;
  • vrány;
  • brhlík lesní;
  • sovy;
  • holuby.

Draví ptáci Primorsky Krai

V této oblasti žije několik druhů dravců. Zvažte rodinu sokolů, jestřábů. Patří mezi ně goshawk, sparrowhawk a malý sparrowhawk.

Goshawk

Odkazuje na obvyklé létající druhy zimování. Slabě hnízdí, staví hnízda pouze v těžko přístupných místech, rezervách, rezervacích nebo pohraničních zónách. Hmotnost samce je 500-600 g, samice váží o něco více - 800-950 g, rozpětí křídel 290-315 mm a 320-355 mm. Živí se malými ptáky a savci.

Image

Vrabec jestřáb

Přechodné a zimující druhy, společné hnízdění. Průměrná hmotnost samce je 150-165 g, u žen 225-245 g. Rozpětí křídel:

  • samec - 205-225 mm;
  • samice - 240-255 mm.

Nachází se v hnízdních lokalitách v blízkosti vesnic a vesnic. Oblíbenou kořistí sparrowhawk jsou granivorous a insectivorous ptáci.

Orlové

White-sledoval a White-headed orli navštívit Primorsky území každou zimu. Pták se nachází i ve městě Vladivostok. Patří do podrodiny bzučáků, rodiny jestřábů. Délka těla různých druhů se pohybuje od 70 do 110 cm, hmotnost 3-7 kg, rozpětí křídel 2-2, 5 m. V hlavní peří převažuje hnědá barva. U různých druhů orlů může být hlava, ocas, ramena, tělo vybarvena bíle. Všichni ptáci mají jasně žlutý zobák.

Sokol stěhovavý: rodina sokolů ptáků

Tento krásný a úžasný pták můžete potkat v Primorye. Charakteristickým rysem těchto ptáků je vysoká rychlost letu. Velikost sokolí peregrine není větší než obvyklá šedá vrána. Pták má tmavé, bledě šedé peří svého hřbetu, lehce strakaté břicho. Horní část hlavy ptáka je černá. Tento druh má největší stanoviště, ale přesto je to velmi vzácný pták.

Image

Ptáci Primorsky Krai uvedené v červené knize

V první řadě by ptáci, kteří potřebují ochranu, měli zahrnovat vzácné druhy uvedené v červené knize. Nabízíme přehled těchto ptáků:

  • Dahurský jeřáb;
  • labutí labutě;
  • goose sukhonos;
  • černý jeřáb;
  • rybí sova;
  • chlupatý brhlík lesní;
  • červenožlutý ibis;
  • Japonský jeřáb;
  • Dálný východ Stork;
  • pestrý petrel;
  • čáp bílý;
  • Mandarin Duck;
  • scaly merganser;
  • orel zlatý;
  • orel bělohlavý;
  • falcon sokol stěhovavý;
  • lžíce;
  • ledňáček říční;
  • Malá potápka;
  • sleď obecný;
  • kamenná kachna;
  • bělovlasý ponyshon.

Malý potápka

Vodní ptactvo - malý potápka je uveden v červené knize Primorsky Krai. V této oblasti se nachází čínská nebo východní potápka malá. Od ostatních poddruhů se odlišuje světle žlutou duhovkou. Tento malý pták přitahuje svou živostí a svižností. Pták má jasný a vysoký hlas, který připomíná flétnu. Od začátku května žije v malých zarostlých jezerech.

Image

Červenohnědý ibis

Nazývá se také japonský ibis. Pták je pozoruhodný svou mimořádnou krásou: sněhobílé opeření zdůrazňuje červenou barvu nohou a neosvětlenou hlavu. Má dlouhý černý zobák se zakřivenou špičkou v červené barvě. Ibis má kolem očí žlutý prstenec, který dává obraz tohoto zvláštního ptáka úplnosti. U dospělých je jasně viditelný velký chomáč, skládající se z úzkého peří. Mimochodem, takový sněhobílý typ peří u ptáků je pouze v zimě. Na jaře, u dospělých, zadní strana hlavy, krku, zádech a struma se stávají popelově šedým odstínem, a na podzim po molting, světle růžové. Předpokládá se, že taková sezónní variabilita barvy v barvě tohoto ptáka přímo souvisí se změnami hormonálního pozadí během období rozmnožování. V Primorsky území, v současnosti, červený-footed ibis může být najit velmi zřídka, podle některých zdrojů, tento pták nestíhá na území Ruské federace.

Rybí sova

Velmi vzácný pták, v současné době na pokraji zániku. Pták má další jméno - výr velký orel mořský. Má neobvykle krásný vzhled: nahnědlý, s tmavými podélnými skvrnami na zádech, zbarvení, bílá skvrna na krku, široké uši na peří. Sova orla mořského je považována za jednu z největších sovy na světě, je největším představitelem rodu sova. Rozpětí křídel může dosáhnout 190 cm, pták váží více než 4 kg.

Image

Pestrý Petrel

Biotop tohoto druhu ptáků pouze severní hranice se týká Primorye. Na území Primorsky se hnízdí výhradně na ostrově Karamzin. Ornitologové říkají, že počet tohoto ptáka je na pokraji zániku kvůli zásahu turistů, kteří tento ostrov v létě navštíví a zničí hnízda mořských ptáků. Při pokládání jednoho ptáka ptáka trvá inkubace od června do srpna. To je v této době na ostrově vrchol plážové sezóny. Mnohobarevný král, stejně jako všechny brouky, patří mořskému ptákovi. Jeho kořist (a to jsou chobotnice a ryby) pták získává z povrchu vody v otevřeném oceánu. Během období hnízdění se v koloniích sbíhají a létají na ostrov. Samice vykopne díru a položí jedno vejce. Poklop budoucího potomka samce a samice. Krmte mládě, které se objevilo tři měsíce.

Zajímavé články

Ariel Ortega: sportovní kariéra

Faktor omezující vitální aktivitu organismů: světlo, voda, teplota

Kdo je ta pravá dáma?

Ohnivý květ: popis, typy, jména a zajímavá fakta