Kulik (pták): popis, lokalita, jídlo

Anonim

Pískovec je považován za jednoho z nejběžnějších ptáků. Pouze v Rusku existuje asi 75 druhů. Navenek tito ptáci vypadají spíše jako holuby, ale zároveň mají odlišné rysy. Ornitologové je řadí mezi řád Charadriiformes. Uvažujeme ty druhy pískovců, které se vyskytují nejčastěji.

Vrabec

Tento opeřený je nejmenším představitelem bahňáků. Jeho hmotnost nepřesahuje 27 gramů. Má rovný krátký zobák. Má dlouhé (až 10 cm), ale úzká křídla, krátké prsty, nohy střední délky. Opeření hrudníku, sudů, strumy, krku, krku a tváří má načervenalý nádech. Také peří má hnědé skvrny. Dno ptáka je bílé. Létající křídla jsou černohnědá. Sekundární peří na křídlech mají jasný základ a černé konce. Kulik (foto níže) mění barvu v zimě. Na zadní straně se objevuje šedavě hnědý odstín, na dně zůstane světlo a poblíž strumy se objeví špinavě okrový povlak.

Image

Tento malý pískovec je tundra pták. Usadí se na územích, od norských lesů až po dolní ústí Leny. Můžete se s ním setkat na některých ostrovech Severního ledového oceánu. Někdy se pták usadí v lesní tundře. Kulik je stěhovavý pták a jde do režimu spánku do Afriky, jižní Asie a cestuje až do Tasmánie. Někteří zástupci mohou být viděni od jižní strany Kaspického moře.

Tokanie a potomstvo brouka brouka

Po návratu na svá původní místa jsou ptáci připraveni na tokuvaniya. Během tohoto období vznáší pískovec v křídlech křídla a táhne je. Jeho vrták se může podobat zvukům, které dělá kobylka. Místo hnízda je obvykle vybíráno pod keřem. Díra pokrývá klikatá vrabec loni a trošku ji rozdrtí. List může sloužit jako trpasličí vrbové listy.

Obvykle jsou čtyři vejce v pokládce vrabce, jsou olivově hnědé. Často však může být jejich barva velmi odlišná. Pokládání vajec, zpravidla se vyskytuje na konci června, a puhovichki se objeví ve středu nebo na konci příštího měsíce. Již počátkem srpna mohou být mláďata zcela opeřená, ale nejsou schopna létat. Než však mohou létat, mláďata různých rodin budou mít čas se sjednotit ve svém malém hejnu. Její „účastníci“ se stávají létáním a tato nově vytvořená skupina se začíná potulovat po tundře a připravuje se na zimoviště. Toto období obvykle spadá do poloviny srpna a trvá až do posledních září.

Sparrow Snipe chování a výživa

Stejně jako každý jiný pták z bradavičnatého odloučení (někdy existují výjimky) má zástupce tohoto druhu klidnou povahu. Ptáci běží hladce a klidně a nevadí. Také se živí klidně a často tiše. V ojedinělých případech se mohou během jídla tiše komunikovat. Při pohledu na člověka se i nadále chovají klidně.

Image

Základem stravy jsou hmyz. Někdy mohou ptáci chytit korýše a měkkýše. Také tito bahniči milují krevní červy a larvy vodního hmyzu.

Kuliki-straka

Tento opeřený má silné nohy a dlouhý rovný zobák. Hlavní barevné kombinace jsou černé a bílé, ale někteří ptáci mohou mít v peří odstíny hnědé nebo hnědé. V této podrodině jsou 4 zástupci, kteří mohou být kombinováni do jednoho druhu. Ale nejběžnější obyčejný kulik-čtyřicet. Velikost tohoto peří je stejná jako velikost holuba. On, stejně jako ostatní členové této podrodiny, má protáhlý silný zobák. U některých jedinců sotva vzkřísil. Zobák je navíc ze stran stlačený. V těch brodících, kteří se usazují na sever, je zobák mírně zkrácen. Již dospělé "magie" mají černý krk, hlavu, část zad, část křídel a konec ocasu. Ostatní peří jsou mimořádně bílá.

Tito ptáci mají pod očima malou světlou skvrnu. Severní ptáci mohou být odlišeni od jižních ptáků větším množstvím černého pigmentu na křídlech. Ale někteří magpies, magpies, v závislosti na geografii jejich stanoviště, mohou být úplně tmavé. Ruský sandpipers váží asi 500 gramů. Jejich křídla v délce 26 cm.

Image

Šíření

„Magpies“ jsou rozmístěny kolem povodí východní Evropy, ale pouze v blízkosti těch, které směřují jejich vody na jih. Mohou se také nacházet u pobřeží Bílého a Barentsova moře. Tito ptáci milují usadit se v blízkosti povodí Střední Asie a západní Sibiře. Obyvatelé Kamčatky jsou také obeznámeni s tímto jasným peřím. Jejich stanoviště není omezeno na Rusko. Žijí na břehu moří Evropy (Sever a Západ), Ameriky, Austrálie, Afriky, Nového Zélandu, Tasmánie. V našich lokalitách jsou tito ptáci stěhovaví a na zimu jdou do Asie nebo Afriky.

Hnízdící "čtyřicet"

Oni se vrátí domů v různých časech, se spoléhat na jejich geografický původ. „Migranti“ moskevského regionu dorazí v dubnu a v zálivu Kandalaksha se takové ptáci hnízdí blíže k květnu. Ptáci, kteří se vracejí ze zimování, jsou rozděleni do skupin a začíná nadproud. Během tohoto období létají s hlasitým výkřikem, v napětí klesající zobák dolů. Jejich trasa je rovná. Když letěli na určité místo, vracejí se. V takovém letu se může zúčastnit tuctu "provdání". Toto odchlípení brodivých ptáků se postupně dělí na páry, které se odstraňují na místa pro hnízdění. Je třeba poznamenat, že tyto hry hrají ptáci starší tří let, v tomto věku jsou zralí. V blízkosti Barentsova moře se v červnu vyskytuje podobné tokování.

Image

Magpies-sandpipers stavět jejich hnízda na břehu moře, kde tam jsou hejna s širokým pruhem přímořského, obvykle zátoky a zátoky. Pobřeží může být písčité, skalnaté, oblázkové, mušle. Pokud ptáci žijí v pevnině, stále si vybírají břehy jezer nebo řek. V centrální části bylo více než jednou zaznamenáno, jak se bahňáci usadili v polích, kde v okolí není žádná nádrž.

Páry mají svou vlastní farní oblast, kterou chrání. Ale navzdory tomu mohou všichni spolu úzce spolupracovat se svými příbuznými. Kulik je pták, který se vyznačuje svou primitivní hnízdní strukturou. Tak, "magpies" dělat nenáročný fossa v otevřeném prostoru a obsadit ji. Při pokládce jsou obvykle 3 vajíčka, ale někdy 4 nebo 2. Jejich vajíčka jsou velká, mají délku 5–6 cm, mají světle okrový odstín a mají hnědé čáry a skvrny. Oba rodiče jsou zaneprázdněni vylíhnutí a často se jdou za sebou. Líhování trvá až 28 dní.

V den odstoupení, puhovichki již vyjdou z hnízda, ale ne tak daleko, aby se mohli zahřát o svých rodičích. Ptáci se musí starat o své mláďata. Někdy si berou jídlo z dálky, a proto mohou být s krmením pozdě a potom umírá na podvýživu. Kuřata nejsou schopna se dlouho živit. Takže rodiče mají tři týdny na to, aby se obtěžovali hladovými potomky.

Vědci potvrdili, že sandpiper (foto nahoře) je svázán s hnízdištěm a vrací se od zimování.

Krmte bahňáky čtyřicet

Strava těchto ptáků je pestrá. Jsou schopni chytit své oběti na zemi, mělké vody a kopat ty, kteří se vrzají do země. Ve čtyřech menu jsou tedy korýši, měkkýši, polychaety, housenky, hmyz a larvy. Pokud je to možné, mohou chytit malé ryby. Pro rozdělení skořápky korýšů používají silný zobák. Malé ptačí mušle mohou vniknout do skal a vložit se do trhlin, aby se usnadnilo otevření kořisti. Pokud je oběť pod oblázkem, pták ji srazí dolů nebo pod ní zobá zobák. Obyvatelé regionu Orenburg říkají, že po zavlažování zahrad obvykle vletí brodiví ptáci a masakrují drátovky.

Popis černého pískovce

Tito zástupci oddělení se liší od běžných pískovců - čtyřicetkrát ve větších velikostech. Hmotností mohou dosáhnout až 700 g. Jejich opeření je tmavé barvy. Bílé a světlé odstíny zcela chybí. Tam jsou některé hnědé tóny ve zbarvení, obvykle to je záda, spodní a část křídel. Délka zobáku od 6, 5 do 8, 5 cm, charakteristickým znakem je také kruh kolem očí červené barvy. Silné nohy mají měkkou růžovou barvu. Samice se liší od samce delším zobákem a hustým tělem.

Image

Kulik-čtyřicet černé se nachází pouze v Severní Americe (západní pobřeží). Na jižní straně tito ptáci vedou usazený život. Blíže k zimě sem přicházejí ptáci ze severních oblastí. Sídlí hlavně ve skalnatých pobřežních oblastech a vyhýbají se místům s bouřlivou vegetací.

Kulik-lopatka

Tento druh brouků se výrazně liší od příbuzných, protože má zvláštní strukturu zobáku. Jeho konec má prodloužení podobné špachtle. Tento druh je zvláště mobilní. Během krmení tak velmi ostře popisuje půlkruh s hlavou a v této době rychle spěchá do vody, stékající po břiše. Najednou se může otočit a spěchat v opačném směru a nechat svou "špachtli" ve vodě. Průměrná délka křídel je 10 cm.

Šíření lopaty je omezené. Jeho stanoviště je Chukchi země, od Cape Vankarem k Anadyr zálivu. Pro zimování je tento sandpiper poslán do jihovýchodní Asie. Někdy během letu pták sousedí s jinými druhy malých pískovců. Ačkoliv lopatka má neobvyklou strukturu zobáku, nevypadá provokativně a chytlavě, takže na první pohled ji lze zaměnit s obyčejným pískovcem. Tento druh není četný a neusiluje o šíření na širokých územích, proto je v seznamech Rudé knihy Ruska.

Kulik-dutysh

Tento druh bahňáků má černohnědý hřbet se samostatným červeným peřím. Nadkhvoste černá. Prsa a struma hnědá s jasnými vměstky. Samci váží asi 100 g, samice - do 72 g. Délka křídla - průměrně 13 cm, pták preferuje usazení v tundře Kanady a na Aljašce. To může také hnízdo v sibiřské tundře (severní část), od Chukotka poloostrova k Eastern Taimyr. V poslední době bylo poznamenáno, že dutiny létaly do Evropy, takže ornitologové nezanechávají žádnou naději, že se tyto děti brzy usadí ve svých západních částech.

Ptáci žijící na Sibiři, na podzim jdou na Aljašku, kde se rozkládají na jih. Stráví zimu v teplých zemích - Jižní Americe, Bolívii, Ekvádoru, Chile.

Po návratu do svých rodných zemí začnou ptáci hrát páření. Mezi všemi podobnými ptáky přitahuje pozornost holandský sandpiper. Pták začne stoupat do malé výšky, a jak fouká krk, dělá zvuky jako duo. Také muž může uspořádat show, běh s oteklým krkem u ženy. V některých návycích, to vypadá jako tetrov černý během toquelling období. Poté, co se pár vyvinul, samička inkubuje spojku a samec putuje na jiné místo.

Image

Curlew

Tito ptáci nahnědlé barvy mají protáhlý a zakřivený sestupný zobák. Ale hlavní věc, kterou tito zástupci znají, je skutečnost, že jsou největší z rodiny kuliků. Páření hraje muž blíže k jeho miláčku. Na zemi zvedá křídla, vede zobák nahoru a dolů, odmítá a ohýbá ocas zpět. Navázané páry zůstávají navzájem pravdivé.

Místo hnízda vybírá muž. Přiléhá k zemi a dělá si nohy dírou. V blízkosti první fossy, vytáhne pár dalších. Samice si vybere jednu, kterou má ráda, a pískovci ji lemují trávou. Zde si samice položí jedno, ale velké vajíčko olivové barvy s hnědými skvrnami. Po několikadenním sezení přivede další vajíčko a pak doplní spojku třetím a čtvrtým. On i ona se aktivně podílejí na přemýšlení. Předtím, než se objeví první kuřátko, by mělo uplynout 26 až 28 dní. Oba rodiče také sledují děti. Kuřata budou připravena létat ve věku pouhých jednoho měsíce. Poté se v jednom stádu sjednotí několik rodin s dětmi a začnou putovat. Zima tráví v jižní Asii nebo v Africe. Odchod nastane brzy, kolem srpna, ale někteří jedinci mohou přetrvávat až do září. Někdy v Německu a Anglii se tito sandpipers rozhodnou na zimu na místě.

V naší zemi je pět poddruhů Curlews a je jich celkem osm.

Obloha

To je velmi malá hůlka. Jeho hmotnost je pouze 60 gramů. Ale zároveň mnoho lovců mu nedovolí chytit, protože jeho maso je velmi chutné. Ale pro ornitology je zájem o tyto drobky zajímavý. Můžete slyšet tlumené zvuky hada v klidném a zamračeném počasí. Současně je nemožné chytit, odkud zpěv pochází, protože pískovec je vysoký a velmi prudce se pohybuje. Zvuky ptáků hrajících se v dvorních hrách se podobají trampě vrazil země: "top-top-top."

Brouci brodiví

V naší zemi je tento chlupatý velmi běžný a možná ho mnoho muselo vidět, jít do přírody. Marsh sandpiper, na rozdíl od mnoha svých příbuzných, je pro lovce velmi zajímavý, protože jeho maso je velmi jemné a chutné.

Image

Může být znám pod jiným názvem - „vřeteno“, „nettigel“ a někdy se to nazývá „šnek“. Tento opeřený připomíná holuba ve velikosti, ale protože jeho zobák, krk a nohy jsou protáhlé, vypadá to více vizuálně. Barva peří nažloutlá-načervenalá. Samice je větší a má jasné peří. I když je mužský krk mnohem červenější. Od zimování až po bažinu se ptáci vracejí do středu jara. Z roka na rok zůstávají na svém rodném místě, ale změna jejich obydlí může nutit rybník vyschnout. V tomto případě nabírají další bažinu, aniž by na ni kladli nadměrné nároky. O rodiče se postarají oba rodiče. Někdy však nadměrná vazba ničí hnízdo a hnízdo. Přejíce si vyděsit ostatní ptáky a dravce, muž tak dává své místo lovcům. Bohužel, nezvratná touha lidí k zisku vedla k tomu, že celé generace bahňáků byly zničeny.

Zajímavé články

Katya Mtsituridze: fotografie, životopis, osobní život

Bog marsh - zázrak na vašich stránkách

Dobré oblasti Moskvy zůstat. Hodnocení nejlepších oblastí Moskvy k pobytu

Herec Jurij Štěpán: životopis, filmografie a zajímavá fakta