Dove vítr. Holub holubí divoký: Popis

Anonim

Divoká modravá vitalita (jinak běžný holub) je dobře známá lovcům. To je zajímavé jako předmět sportu, a obvyklý lov ptáků. Extrahovaný pták je velké a velmi chutné maso. Zájem o tyto lesnické obyvatele vznikl poměrně nedávno: před internetem se o ně zajímali pouze ornitologové.

Dřevo Holub: Popis

Latinský název pro divokou nohu je Columba palumbus.

Image

Muž na ulici bez výzev nedokáže rozlišit divokého holuba od obvyklého městského. Holub je však dostatečně velký (i pro tak velkého ptačího holuba), jeho rozměry jsou impozantní: délka těla je až čtyřicet pět centimetrů, váha je v průměru sedm set až devět set gramů, rozpětí křídel je téměř sedmdesát centimetrů. Samci a samice váží téměř stejně, i když samec vypadá mnohem větší.

Stejně jako všichni zástupci tohoto řádu (holubovitý) je holub holený v barvě šedo-modré (šedé) barvy.

Jeho charakteristické rysy jsou jasně viditelné v letu: na křídlech je bílý široký chevron (pás), vrchol ocasu je tmavý, pak bílý lem následuje. Na rozdíl od bratra města, divoký holub nemá příčné pruhy tmavého stínu na křídlech.

Nafto vikhirakhoshko viditelná barva prsou - víno růžová, vpředu s nazelenalým odstínem.

Image

Po stranách krku jsou dvě velké bílé (někdy krémové) skvrny.

Tlapy jsou růžovo-červené, zobák je žlutý.

Barva samců je jasnější, skvrny na krku jsou mnohem větší. Samice jsou štíhlejší než samci, kteří vypadají poněkud těžší a větší.

Za příznivých podmínek může holub žít až šestnáct let.

Dřevo Holub: Šíření

Biotop se nachází v mírných zeměpisných šířkách Evropy a Asie, je také distribuován v severní části západní Afriky, kde severní jednotlivci přicházejí na zimování a místní obyvatelé žijí trvale. V Rusku nebyl nikdy viděn severně od šedesáté druhé rovnoběžky, a to jak v evropské části, tak mimo Ural. Lokalita je omezena na jih od padesátisekundové paralely (k hranicím s Ukrajinou).

Image

Nejčastěji se usazuje v jehličnatých nebo smíšených lesích a preferuje jejich okolí. Pro hnízdění si může vybrat jak oddělené skupiny jehličnatých stromů, tak i ochranné lesní pásy podél tratí, někdy dokonce usazené v klidných parcích, farmách a soukromých zahradách.

V jižních regionech evropské části Ruské federace může blueblind létat na zimoviště, někdy tam přetrvává pro další migrace. V asijské jižní části Ruska se neuspokojuje.

Čas a způsob hnízdění

Koncem března létají etické modré pozemky v hejnech z jihu a do konce září (v polovině října) létají na zimování.

Psi za čtrnáct dní po příjezdu (v polovině dubna) si vyberou pozemek pro sebe a začnou hledat přátele. Tokening vypadá takto: cooing během letu, střídavě vzlétající a pomalé spouštění („slide“). Poté, co provedl několik takových střídavých letů, se holub vrátí do takzvaného okouna (lexikon lovců).

Dvojice holubů okamžitě začne vytvářet hnízdo, umisťovat to do vidlic velkých vodorovných větví smrku nebo borovice, mírně ke straně kmene ve výšce dva k pěti (méně často osm k deseti) metry.

Image

Vyakhyrya hnízdo je volná průsvitná platforma s výškou pět až dvacet centimetrů a průměr až třicet centimetrů se slabým podnosem (hloubka asi pět až osm centimetrů, průměr až čtrnáct). Materiálem pro stavbu jsou tenké větve břízy, olše, smrku a borovice. V některých případech jsou struktury tak křehké, že vajíčka jednoduše propadají pruty a stávají se kořistí pro všechny druhy predátorů.

Samice leží pouze dvě vejce (jejich velikost je větší než u obyčejných městských holubů), váha vajec je devatenáct gramů, až tři centimetry v průměru, délka je asi čtyři., Barva skořápky je čistě bílá se žlutostí na lumen.

První spojka je téměř vždy na konci dubna (na počátku teplého pramene), častěji - v polovině května, druhá - v červenci.

Je to většinou samice, která sedí na hnízdě, samci ji mohou nahradit časem krmení. Líhnutí vajec - od sedmnácti do devatenácti dnů.

Samci během inkubace samiček se mohou spojit do hejn pro společné krmení. Létají na obilná pole, pak se po jednom vracejí do hnízdišť.

V srpnu se samice, mláďata prvního (mladého) a druhého mláďata spojují v hejnech (někdy až čtyři sta jedinců) pro krmení a pak migraci.

Potomstvo

Relativně velké juvenilní mláďata v hnízdě tráví až třicet pět až čtyřicet dní.

Oba rodiče jsou zaneprázdněni krmením dětí, přivádějí do struku první změkčená zrna („ptačí mléko“) a pak další pestrá jídla.

Mláďata se zdají být téměř nahá, jemná dolů - základ peří rychle neroste, na křídlech se nejprve objeví peříčky, pak roste letící peří a následuje pouze zbytek peří. Barva kuřat je jemně šedivá.

Image

Osmý den se objeví schopnost vidět.

Čtyřicátý den, kuřata jsou již na křídle a mohou poskytnout sami s jídlem.

Téměř polovina všech samic po první pokládce je na tuto chvíli připravena na druhou.

Louskáček

Plaz divokého holuba je poměrně velký, někdy lovci s pitvením vytáhli téměř celé jídlo z obilných semen.

Základem stravy při příjezdu (brzy na jaře) jsou mladé pupeny, semena jehličnanů.

V polovině května, modrá obloha větrné výhonky klíčící jarní zrna, někdy (s velkým počtem) může způsobit poškození.

Image

Na začátku a v polovině léta se zrající bobule, semena divokých bylin a plody kamenných stromů stávají předmětem potravy pro holuby.

Na podzim začnou divokí holuby vykopávat mladé keře, popel, rybíz, divokou růži, třešňové stromy z křoví a neopomíjejí mršinu. Velmi zřídka jedí červy a housenky.

Velmi rád klování obilí. Létají v celých hejnech až k místu třídění a překládky obilovin, co nejvíc peckují - kolik jich lze umístit do strumy. Pak odletět jeden po druhém.

Funkce chování

Holub vituty - extrémně opatrný pták.

Stejně jako všichni divokí zástupci ptáků, kteří mají výborné ucho, nedovolí člověku blíže než padesát, častěji - sto metrů.

Když se člověk přiblíží k hnízdě, pták coinging okamžitě ztichne.

To může letět blízko k osobě jestliže on má na sobě maskovací oblek, ale jeho obličej musí být zcela zakryt.

Můžete si pořídit fotografii holuba a videa, pokud se zamaskujete v blízkosti místa hnízdění předem, nebo když ho následujete, najdete okouna a sedíte poblíž.

Image

Aktivita

Behaviorální závislost holubů kvůli způsobu a dietě.

Na jaře, pták ztrácí váhu, tak jeho strava je chudá - klíčící semena obilovin, pupeny, loňská mrkev. Úbytek hmotnosti - téměř tři až čtyři procenta (až třicet pět gramů).

V polovině léta, divoký holub znovu začne přibírat na váze, jíst ovoce, semena divoké a polní trávy (miluje jetel velmi mnoho), a pak, létání v hejnech, a obilí a luštěniny.

Krmení vyhirey probíhá v dopoledních a pozdních odpoledních hodinách (některé se vyskytují za soumraku).

Divoký holub žije téměř podle rozvrhu: spánek, ranní krmení, zalévání, návrat do místa hnízdění, večeře.

Samice se chovají aktivněji, jejich životní procesy jsou rychlejší než u mužů. Tráví méně času na krmení, zalévání, čištění peří. Ale v hnízdě s mláďaty tráví téměř čtyřikrát více času.

Ornitologové nedokázali vysvětlit konstantní ráno a večerní slabost mužů. Důvodem tohoto chování jsou dnes vědci přičítáni taktice komunikace tímto způsobem se svými příbuznými, kteří letěli spolu s hejnem od zimování. Ptáci se usazují na vzdálenost až padesáti metrů, i když v podmínkách velkého přeplnění mohou stavět hnízda ve vzdálenosti pouhých dvaceti metrů.

Období sexuální aktivity končí u ptáků na konci léta, což přispívá k nastavení maximální hmotnosti.

Lidský zásah do života ptáků

Holubice je stvoření milující pořádek a ticho. Zdá se, že urbanizace vede ke snížení počtu venkovských obyvatel, což by mohlo lesům přinést ticho. Rozvoj turistiky a dálkové automobilové turistiky však umožňuje holubům opustit obvyklá stanoviště. Suburbanské lesy, které navštěvují houbaři téměř po celé léto (od jara do pozdního podzimu), téměř přestaly být obvyklými stanovišti divokých holubů.

Počet vyhirey začal klesat od konce čtyřicátých let minulého století, důvodem bylo obrovské využívání pesticidů v zemědělství.

Střelba lovců volně žijících ptáků v současnosti ovlivňuje omezení růstu hospodářských zvířat. Holubice holubice snadno letí pryč i po pádu do ní, lovec nemůže vždy najít mrtvého ptáka, který způsobuje, že loví dál, zabíjí více a více.

Přírodní nepříznivé faktory

Přirozenými nepřáteli divokého holuba jsou dravci - sokol stěhovavý a jestřáb. Loví jak dospělé, tak děti.

Image

Menší ptáci - magpies, sojky, šedé vrány - zničí hnízda holubů při pokládání a líhnutí. Proteiny jsou sklizeny stejným způsobem. Podle výpočtů ornitologů tímto způsobem může být zničeno až čtyřicet procent uložených vajec.

Počet ročních spojek je ovlivněn nepříznivými teplotními a vlhkostními podmínkami: pozdní studený pramen nutí ptáky přenést začátek první spojky na květen, což neponechává žádný čas na další reprodukci letos.

Zajímavé články

Ariel Ortega: sportovní kariéra

Faktor omezující vitální aktivitu organismů: světlo, voda, teplota

Kdo je ta pravá dáma?

Ohnivý květ: popis, typy, jména a zajímavá fakta